Sandwiese Schwestern

3 hiba a honlapodon, amit soha ne kövess el!

Nem jönnek azok az eredmények, melyeket a honlapodtól vártál? Nincsenek vásárlóid, ügyfeleid?

Mi a baj a honlapoddal?  Melyek azok a problémák, melyek kivégzik az üzleted, vállalkozásod?

Mutatok neked 3 olyan hibát, amire, ha figyelsz, és kijavítod őket, vonzani fogod a látogatókat. 

3 honlaphiba, amit soha ne kövess el!

Ez a 3 hiba könnyen orvosolható, és se perc alatt helyettesítheted a vesztes kombinációt, egy nyerő változattal. Nem szükséges nyakig ásni magad a munkába, csak pár apróságról van szó, melyek azonban jelentősen befolyásolják honlapod sikerét. De nézzük meg, mit gondolj át, sürgősen javíts ki annak érdekében, hogy eredményeket érj el, és megtaláljanak a vásárlók/ügyfelek.

1. HIBA: Nem közlöd egyértelműen a honlapodon, kihez szólsz!

Ha nem szólítod meg a célközönséged, nem fogják tudni, hogy hozzájuk beszélsz. Talán furcsának tűnik, hiszen te úgy gondolod, hogy mindent közöltél a honlapodon, amit csak tudtál. Számodra egyértelműnek tűnik, hogy kinek szeretnéd eladni a terméked/szolgáltatásod.

Ez biztos így is van. De megszólítottad a célcsoportod? Közölted egyértelműen, hogy kihez beszélsz, hogy kinek szól a szolgáltatásod, vagy a termékedet kinek szánod? Világosan és konkrétan meg kell szólítanod a célközönséged ahhoz, hogy tudják, hogy amit felépítettél: a vállalkozásod, a szolgáltatásod/ terméked, a küldetésed neki, és az ő problémájának megoldásáról szól.

Ha eddig nem tetted, akkor pótold és szólítsd meg azokat, akiknek célzottan szeretnél eladni, vagy értékesíteni. 

 

2. HIBA: Nem érthető világosan hogyan, miben tudnál segíteni a célközönségednek!

Ezt sokan benézik. A legtöbben arról írnak a honlapjukon, hogy mennyi ideje vannak a szakmában.  Cégek pedig arról regélnek szívesen és hosszan, hogy milyen nagy múlttal rendelkeznek. Az is hiba, ha a termékedet, szolgáltatásodat állítod a középpontba.
 És tudod miért? Mert ez nem róla szól (a leendő vásárlódról, a terméked iránt érdeklődőről, a célcsoportod tagjáról), hanem rólad, vagy a cégedről!

Az emberek arra figyelnek, az érdekli őket, ami róluk szól, és nem rólad. Saját magukról, és személyes problémájuk megoldásáról szeretnek hallani lehetőleg minél többet. A terméked, szolgáltatásod is csak abból a szempontból számít nekik, milyen hasznuk lesz belőle.

Akkor lesz remek a honlapod, ha nem magadról, hanem róla beszélsz. Ha nem magadat, hanem őt állítod a középpontba. Nem arról kell mesélned mennyit tanultál és milyen menő helyeken dolgoztál, hanem arról, hogyan tudsz neki segíteni. Mi a te tudásod, amivel nemcsak szolgáltatatást nyújtasz, hanem megváltoztatod, sőt megváltod az életét is. Azt kell leírnod – minél erőteljesebben, kristálytisztán láttatnod- hogy a te termékeddel/ szolgáltatásoddal kihúzod őt a mostani szorult helyzetéből, a slamasztikából, amibe került. Érzékeltesd, hogy pont te vagy az az ember, akinek megvan a tudása, tapasztalata ahhoz, hogy segíts neki. Mutasd meg, mit kaphat tőled. Ha megérteted vele, hogy te vagy az ő embere, akkor biztosan mohón akarja, kéri a termékedet/ szolgáltatásodat.

3. HIBA: Egy vagy a sok közül

Manapság valamivel ki kell tűnnöd a tömegből ahhoz, hogy észrevegyenek. Természetesen mindig a szöveges tartalom a legfontosabb a honlapodon, mert ez gyakorol a leginkább meggyőző erőt a honlapod látogatóira. De azért kell, hogy legyen egy kis plusz is, ami megkülönböztet téged a többi hasonló szolgáltatótól, a konkurenciádtól.

 Hogyan és mivel fejezheted ki, hogy nincs hozzád hasonló?

  • Egyedi stílusú lehet a honlapod színösszeállítása, vagy a betűtípusa Egységesebb lesz a hatás, valamint később is jobban emlékeznek rád, ha a betűk, színek, minták maradnak ugyanolyanok végig a honlapodon, és nem váltogatod őket.
  • Megmutathatod az egyéniséged akkor is, ha hangsúlyozod egy jellemző tulajdonságod, vagy a küldetésed célját, lényegét, velejét. Például kiemelheted azt, ha coachként empatikus, lelkes, pozitív
  • Trükközhetsz a stílusoddal is, melyeket a honlapszövegedben csillogtathatsz meg. Lehetsz szókimondó, nyers, vagy éppen humoros, és kissé cinikus is.
  • Saját készítésű fotókkal is csempészhetsz egy kis különlegességet az oldaladra.
  • Az is az egyediséged malmára hajtja a vizet, ha elárulsz valami személyeset magadról. Például, hogy miért azzal foglalkozol amivel, hogyan találtál rá az utadra, vagy mi volt a személyes drámád ezzel kapcsolatban.
  • A bemutatkozó szövegedben is mondhatsz olyat, amit mások nem. Ennek titka, ha minél mélyebben kitárulkozol, és megmutatod magad. Ezt ütőkártyaként használhatod, amikor bemutatkozol a honlapodon.
  • Kitűnhetsz az extráiddal, bónuszaiddal, plusz szolgáltatásaiddal is.
3 hiba a honlapodon, amit soha ne kövess el! | Sandwiese Schwestern

Fontos, hogy tedd helyre, javítsd ki a honlapod hibáit. Vesd be a fenti ötleteket ahhoz, hogy vonzd a látogatókat, vásárlókat, ügyfeleket.

Ha úgy érzed mégsem boldogulsz a honlapoddal, vagy annak szövegezésével, akkor keress minket, és mi helyretesszük honlapod hibáit, és segítünk neked vásárlókat, ügyfeleket szerezni.