Sandwiese Schwestern

A figyelemfelkeltő, vevőszerző honlapszöveg titkai

Miért nincs elég vásárlód vagy ügyfeled? Miért nem akarnak többen vásárolni tőled? Miért a konkurenciád szippantja fel a lehetséges klienseidet is?  Lehet, hogy a kutya a honlapodon van elásva? Mert az, amiről és ahogyan a honlapodon írsz, az nem fejezi ki, mivel is foglalkozol, vagy milyen nagyszerű a terméked? Hogyan lehetne olyan honlapod, ami érdeklődést ébreszt az olvasóban, és kíváncsi lesz a portékádra? Az alábbi cikkben erre a kérdésre keressük a választ!

Nemcsak a honlapod tartalmára, hanem annak felépítésére is figyelned kell, ha komoly sikereket akarsz elérni a vevőszerzésben! Nem mindegy, hogyan és mit hangsúlyozol, mi kerül az oldal elejére, közepére vagy a végére.

 A honlapod tartalma és felépítése, annál is inkább számít, mivel az olvasó figyelmének, érdeklődésének megragadására, csak néhány másodperc áll a rendelkezésedre. Rövid idő alatt, vagy megragadod a figyelmét, vagy lelép az oldaladról, és talán soha többé nem tér vissza. Manapság, az emberek nem olvasnak túl sokat, inkább csak átfutnak egy oldalt, éppen ezért, csak felületesen néznek rá egy honlapra is. Készülj arra, ha valaki épp csak rápillant a honlapodra, akkor is érthető legyen az, amit képviselsz és meg akarsz mutatni, ki szeretnél fejezni.

Mielőtt hozzákezdenél a honlapod szerkesztésének, határozd meg pontosan, ki a te célcsoportod: kik ők, mire vágynak, milyen problémákkal küszködnek. Rájuk fókuszálva, őket szem előtt tartva, az ő gondjaikra összpontosítva írd meg, a honlapod szövegét!

Fontos, a leglényegesebb információval indítanod: mi az, amit árulsz, és hogyan segít az érdeklődő (célcsoportod) legnagyobb problémáján.

Milyen legyen a honlapod szövege?

A figyelemfelkeltő, vevőszerző honlapszöveg titkai
  • Érthető, átlátható, világos
  • Tagolt: használj címeket és alcímeket
  • Egyszerűen fogalmazott
  • Tartalmazzon kulcsszavakat
  • Tartalmazzon olyan kiemeléseket (félkövér vagy dőlt betűkkel), melyek a legfontosabb, leglényegesebb információkat láttatják
  • Használj listákat, felsorolásokat, mert így segíthetsz az olvasódnak az értelmezésben
  • Több helyen adj lehetőséget arra, hogy rendelhessen tőled vagy jelentkezhessen nálad (pl. konzultációra), fel tudja veled venni a kontaktot
  • Mobilnézetben is működjön a honlapod

Mit tartalmazzon a honlapod?

A terméked, szolgáltatásod, könyved címét, nevét. Ez a legfontosabb. Ha könyved van, azonnal mutasd meg a borítóképét, tegyél ide egy fotót róla. Ha szolgáltató vagy, pl. coach, akkor ide az előnyösen fotózott fényképedet kell feltöltened.

A célközönséged megszólítása. Szólítsd meg azt a csoportot, akinek szánod a terméked, szolgáltatásod, akinek el akarsz adni vagy szeretnéd, hogy az ügyfeled legyen. Ha már a terméked alatt ott szerepel, hogy kihez szólsz, akkor már most az elején tudni fogja a célcsoportod tagja, hogy neki szól mindaz, amivel ezen az oldalon találkozik.

Milyen problémát oldasz meg? Írd ide, hogy mi a célközönséged legnagyobb gondja, amire te tudod a megoldást. Mi az, amiben te segítheted őt. Használj rövid kifejezéseket!

Kép rólad, és egy bemutatkozó szöveg arról, ki vagy te. A „Rólam”szöveg, tartalmazza a fotód, és egy leírást, ami tükrözi, hogy milyen indíttatásból írtad a könyved vagy dolgozol a éppen ebben a szakmában. Válaszolj a következő kérdésekre: Mi a célod vagy küldetésed? Mi a te személyes kapcsolódásod a könyvvel? Miért csinálod azt, amit csinálsz?

Vásárlói vélemények. Ha meg akarod győzni az érdeklődőket, hogy téged válasszanak, annak a legeredményesebb módja, ha azok véleményét szerepelteted a honlapodon, akik pozitívan nyilatkoztak a termékedről, könyvedről vagy szolgáltatásodról. A fényképes és névvel ellátott, elégedett vásárlók kommentjei a leghatásosabbak! Az emberek szemében, ők az igazán hitelesek.

Miért a te termékedre illetve szolgáltatásodra essen a választása annak, aki a honlapodra téved? Sorold fel (szintén listázva), mik azok az előnyök, melyeket a te terméked tartogat a vásárlóidnak. Legyél fókuszált és a lényeget hangsúlyozd.

Mitől vagy te más, mint a konkurencia? Ebben a részben, azokat a dolgokat sorold fel, ami a te terméked vagy szolgáltatásod különlegessége, egyedisége. Mindent írj le, amitől más vagy, mint a konkurenciád. Sorold fel, mi a te specialitásod, mi az, ami másnál nincs, csak egyedül nálad kaphatja meg az ügyfeled.

Feliratkozás hírlevélre, ingyenes anyagok. Gyűjts feliratkozókat, indíts hírlevelet, melyet rendszeresen kiküldesz. Törekedj arra, hogy legyen egy ügyféllistád, akikből később vásárló is lehet. Nem kell mást tenned, csak értékes csali anyagokkal bombáznod őket, így a szaktudásoddal bizalmat építhetsz.

 

Ha tehát a vállalkozásodat a honlapoddal szeretnéd reklámozni, akkor a leginkább azt kell látnia a honlapodra látogatódnak, hogy itt, nálad kapja meg, a számára legjobb terméket vagy szolgáltatást! Remélem, hogy sikerült ezzel a kis összefoglalóval segítenünk abban, hogy olyan honlapot írj, ami segít minél több érdeklődőt és vevőt szerezned, és ezzel sikeresebbé tenned a vállalkozásodat!