Sandwiese Schwestern

Magánkiadás Sandwiese Schwestern

Az elektronikus könyvkiadás előnyei és hátrányai.

Az online technológia fejlődése az olvasást és könyveket sem hagyta nyom nélkül. Az elektornikus könyvek megjelenése sok előnnyel jár mind az olvasó és író számára, még ha sokak szerint egy nyomtatott könyv oldalainak lapozása összehasonlíthatatlan élmény egy eszköz nyomkodásával.

Ezért amellett, hogy egy e book sosem koszolódik össze és a nyaralásra sem csak egy, a bőröndbe nehezen betuszkolható könyvet vihetünk magunkkal, könyvkiadás szempontjából is vizsgáljuk meg az előnyeit és hátrányait.

Célközönség: kinek, melyik korosztálynak szánjuk az írásunkat. A Demencia a gyakorlatban c. könyvünk olvasóközönsége a 60 év körüli korosztály. Ennek a korosztálynak nagyon nehéz a szokásaikat a könyvolvasással kapcsolatban megváltoztatni. Ezzel a könyvvel nagyobb sikert értünk el a nyomtatott változattal. mint az elektronikussal. Viszont az Édes Fogyás c. könyvünknek, egy modern, középkorú olvasótáborral már nagyobb esélye volt az e book formátumú sikerre. Ezért mint mindig, eladásnál, vegyük figyelembe a célközönséget.

Költségek: A másik pro érv az ebook mellett egy író számára a könyvkiadás költségei. A nyomtatás mindig jóval drágább, mint egy profi plattformra fellökni a könyvet és a promózáson, hírdetéseken kívül több meló nincs is vele.

Nagyobb olvasóközönség: Rengeteg helyre eljuthat a könyved, a világ bármely részére. Én például, mint külföldön élő magyar, magyar könyveket csak ebook formában vásárolok. Gyors, olcsó, időtálló. Egy két kattintás és egy órán belül már olvashatják is a könyved bárhol a világon.  Arról nem is beszélve, hogy más országokban, mint az USA vagy Németország nagyobb számban olvassák az e formát, így ha idegennyelvű megjelentetésben is gondolkodsz, az ebook mindenképp előnyösebb.

Környezetvédő megoldás:Ha szíveden viseled környezeted, a világ sorsát, jövőjét, akkor válaszd az elektronikus könyvet. Gondolom ezt nem kell kifejtenem. Kevesebb papír, kevesebb kivágott fa…A bolygó és a fák ezt a megoldást szeretik jobban.

Nincs szállítási idő és költség. Az is előnye az e booknak, hogy nem kell várnia napokat olvasóidnak, míg megérkezik a könyv. Ez a mai türelmetlen, ”mindent akarok azonnal” világban nagyon fontos. És még a szállítási költséget is megspórolhatják megrendelőid, ami miatt még olcsóbbnak tűnik a könyved.

Tárolóhely mentes :Nem kell rakosgatni, pakolgatni, porolgatni. Ha a nyomdából megrendeltél 100 vagy 200 db könyvet nem szükséges helyet biztosítanod a könyvek raktározására.

Érintésmentes. A mai vírusos világban ez fontos sok ember számára. Az érintés nélküli áruké a jövő. Emiatt lehet, hogy jobban megy majd az e könyv, mint a hagyományos