Sandwiese Schwestern

Könyveink
Suzanne Sandwiese megjelent könyvei.

Hogyan add el a könyved tartalommarketinggel?

Könyveladás, rendszeresen megjelenő posztokkal, hasznos blogcikkel, értékes hírlevéllel. Szöveges tartalom, grafikai eszközökkel (kép, video), kiváló módszer arra, hogy észrevegyenek, feltűnj, kitűnj, hallasd a hangod, hogy követőket, majd vevőket szerezz. Igen, a tartalommarketing az az eszköz, amire szükséged van, és amely biztosítja könyved eladási sikerét.

A könyved kész, jöhetnek a vevők!

Már megírtad a könyved. Végre kész vagy! Úgy érzed minden összeállt ahhoz, hogy másoknak is megmutasd, mit tudsz. Hogy segíts az embereknek szakismereteddel, tapasztalataiddal, hozzáértéseddel. Na meg a vállalkozásodnak is. Nincs más hátra csak az eladás.

Minden író belefut abba a csapdába, hogy úgy gondolja, megcsinálta a munka oroszlánrészét, mert megírta a könyvét. És mivel érzi, hogy jó az, amit írt, a piac tárt karokkal (pénztárcával) várja, hogy fizethessen mélyreható szaktudásáért, vagyis megvegye a könyvét.

Eltelik egy kis idő, majd még több, de történetünk hősének,(az írónak) rá kell jönnie, hogy az annyira áhított vevők nem vagy csak alig szállingóznak. Ekkor döbben rá, hogy a tényleges munka, az értékesítés még csak most kezdődik. És arra is, hogy ez sokkal több, nagyobb energia befektetést, tudást, utánajárást igényel, mint a könyv megírása volt. Ismerős a story?

Mi is így kezdtük

Nekünk igen, mert mi is pont így kezdtük a könyveinkkel. Egy kis időbe telt, amíg fokozatosan kialakítottuk azt az értékesítési rendszert, amelynek fő pillérei az értékesítési oldal, rendszeres blogcikk vagy poszt megosztása, hirdetés megjelentetése és a hírlevelek pontosan időzített kiküldése lett. Ez a rendszer ad el nekünk a mai napig könyveket eredményesen, sikeresen.

Saját könyveink eladása tartalommarketinggel

Demencia a gyakorlatban

Az első szakkönyvünk a Demencia a gyakorlatban című, ami demens beteget gondozók részére íródott, az ő munkájukat segíti gyakorlati tanácsokkal, a fizikális, és a mentális ápoláshoz szükséges tippekkel. Ennél a könyvnél a heti legalább egy szakmai blogcikk az, amire „haraptak” az emberek. Észrevettük, hogy minden ilyen értékes tartalom megjelenítése után jönnek a rendelések. Természetesen képeket és néha idézeteket vagy egy egy rövidebb tanácsot is posztoltunk mellé. A hírlevélre feliratkozást is elindítottuk, néhány ingyenesen letölthető anyaggal, ami szintén szállítja számunkra a vevőket. A honlapunkon számos blogcikket találsz: www.demenciaagyakorlatban.com.

Édes Fogyás

Az egészséges süteményekről, mentes életmódról és a gyógyulás történetemről szól a második könyv, aminek az Édes Fogyás nevet adtuk. Ennek eladásáról a heti egy, főleg képes poszt gondoskodik. Tartalommarketingként a minden héten sütött torta, keksz, pohárkrém vagy muffin gusztusos, esztétikus fotója és receptje szolgál, illetve videók is az édességek készítéséről.

Lélekséta

A harmadik megjelent és kiadott könyvünk az önfejlesztés szerelmeseinek szól és a Lélekséta címet kapta. Bevallom, ez a könyv nagy büszkeségem, mert a gyógyulásom lelki oldalát mutatja be és azokat a módszerekről szól, amikkel nekem is sikerült talpra állnom. Ez esetben hetente képes poszt vagy önsegítő cikk az, ami a vásárlást generálja. Itt már saját fotókat is bevetünk a siker érdekében.

Blogolj, posztolj, videózz, fotózz!

Amint látod a fenti saját példáinkból, mi is a tartalommarketing szöveges és grafikai módszereivel szerzünk követőket és adjuk el a könyveinket.

 A tartalommarketing nagyszerű módszer arra, hogy vevőket szerezz a könyvednek. Azonban ha blogolsz, posztolsz, honlapszöveget, hirdetést, hírlevelet írsz, az folyamatos, soha el nem múló, abba nem maradó munka. Mindig törődnöd kell az oldalaiddal és friss, új, értékes tartalmakkal rávenned a követőidet, olvasóidat, hogy vásároljanak tőled.

Hogy érzed, tudnál te is igényes tartalmakkal, posztokkal, hírlevelekkel hetente előrukkolni? Vagy úgy érzed túl nagy falat ez számodra? Ha ez utóbbi, ráadásul hasonló témákban írtad a könyved, mint mi, akkor bízd ránk a tartalommarketinged frissítését.