Sandwiese Schwestern

Miért bukik el az egyik könyv, és miért lesz sikeres a másik?

Miért bukik el az egyik könyv, és miért lesz sikeres a másik?

Ha erre a kérdésre az a válaszod, hogy azért sikeres az egyik könyv, mert szuper írás, és az író rendkívül szerencsés. Míg a másik könyv azért sikertelen és bukik el, mert rossz írás, akkor nagyot tévedsz. Az csak légből kapott elképzelés, hogy a mai, könyvvel telített világban kitűnhetsz anélkül, hogy a tartalommarketing hatékony eszközeit bevetnéd. Egy könyv sikere egyenes arányban nő annak okosan átgondolt, jól eltervezett marketingstratégiájával.

Mitől függ könyved sikere?

Egy könyv nem azért kelendőbb a másiknál, mert sokkal jobb írás. Egy könyv népszerűsége, és az, hogy mennyit képesek eladni belőle, az csakis a marketingtől függ. Nyílván kell, hogy érdekes, eredeti, értékes legyen a könyv. De tudod, hány olyan könyv van, ami szintén kiváló stílusban, mondanivalóban, ráadásul még különleges is? Rengeteg szuper könyv létezik! Mégis elbuknak, mert a tartalommarketing nincs tolva folyamatosan.

Miért nem jön a siker?

A legtöbb író naivan azt gondolja, hogy a könyvét viszik majd, mint a cukrot. Aztán jön a csalódás, hogy mégsem kelendő a portékája. Nem érti, hogy mások miért nem látják azt, amit ő igen: milyen remek a könyve!

Amikor nincs tartalommarketing

Rengeteg író van, aki nem látja azt, hogy folyamatos, rendszeres, értékes tartalmak megosztása szükséges ahhoz, hogy kitűnjön, hogy felfigyeljenek rá. És ahhoz hogy a könyve kiemelkedjen a millió konkurens közül, és fel tudja kelteni az érdeklődést, ahhoz következetesen, lehetőleg minél többször olyan poszttal, blogcikkel kell előrukkolnia, mely érdekes, hatásos és a célközönsége számára értékes is.  

Ha a tartalommarketing nem rendszeres

A másik ok, amiért gyakran bukik el egy könyv az, hogy az író beleun a posztolásba. Az elején még akad témája, szakít időt arra, hogy megírjon egy blogcikket. Aztán ritkulni kezdenek a posztolások. Eltelik néhány hónap, egy fél év, és az ihlet, a téma, az ötlet,- ami egy blogcikk írásához kellene-, elfárad, megkopik.  Így kopik el a siker is, ezért az író számára csak egy rózsaszín álom marad a folyamatos eladás.

 

Ha nem látják a szakértelmed, nem vásárolnak tőled

Mi kell a folyamatos, biztos, sikeres eladáshoz? Ha mások nem látják milyen jó a könyved, akkor nem vagy kellőképpen megjelenítve a piacon, vagyis nem mutattad meg elég jól, és elégszer, milyen remek könyvet hoztál össze! A könyved eladásának mennyisége csakis attól függ, mennyire vagy jól prezentálva, mint szakértő! Ez a titok, semmi más! És az említett prezentálásra a tartalommarketing (blogcikk, poszt, hirdetés, hírlevél, könyvajánló videó) a legjobb módszer.

Elsősorban persze a könyved értékessége számít, hiszen homokból nem lehet várat építeni. Ha vacak a terméked, marketingezhetsz, amennyit akarsz, mégsem lesz semmi eredménye. Azonban a könyved minőségével egyenértékűen fontos, a rendszeresen megjelenő, értéket tartalmazó, poszt, blogcikk, az időben kiküldött, hasznos hírlevél, valamint a figyelemfelkeltő hirdetés. A tartalommarketing eszközeivel tudod elérni a folyamatos könyveladást, és az ebből származó bevételt is.

A sikeres író stratégiája

miért bukik meg könyved

Ha arról álmodsz, hogy ismert, sokak által kedvelt, és jó anyagi biztonságban élő író leszel, akkor ne a vak szerencsében bízz, mert az nem hozza számodra azt az eredményt, amiről oly régóta fantáziálsz. Minden sikeres írás mögött komoly, jól tervezett, pontosan kiszámított és felépített marketingrendszer áll, amely nem lankad, nem fárad, hanem kitartóan és folyamatosan jelen van a social médiaban. Ezt Te is elérheted és megvalósíthatod. Posztolj, blogolj, hirdess, építs követőtábort, és email listát, vagy… bízd ránk a dolgot!

Ha szükséged van posztra, blogcikkre, hirdetésszövegre, hírlevélre könyved értékesítéséhez, akkor nézd meg tartalommarketingre specializálódott csomagajánlatainkat!