Sandwiese Schwestern

spanyolország térképe

Érdekes, hogy pont vele találkoztunk, azzal a lánnyal, aki Spanyolországban vándorolt, megjárta az El caminot. Ugyanis mi is pont Spanyolország azon részén éltünk, ahol ő zarándokolt. Ráadásul Anett is nagy rajongója a spanyoloknak, szereti a közvetlenségüket, a néha bosszantó lazaságukat, örök vidámságukat, lehengerlő kedvességüket és azt, hogy mindig, minden helyzetben segítőkészek.

Közös spanyol élmények

Spanyolország

Vándorlás közben, őt is elbűvölte a spanyol tájak szépsége, nem véletlenül. Oviedo (Asturias), ahol mi éltünk, tényleg gyönyörű, harsogóan zöld mezőivel, szépséges, komoran romantikus, hegyes tájaival, békésen legelésző teheneivel, a történelmi nevezetességeivel.

Hát nem fura az élet? Éppen egy olyan ügyféllel hozott össze minket a sors, Anett személyében, aki pont ott járt, ahol mi több évig éltünk. Mintha közös múltunk, életutunk, kapcsolódásunk lenne. Éppen ott élt, lélegzett, sírt, nevetett, vándorolt, ahol mi is.

Az első konzultáció

Miután a spanyol élmények kiderültek az első beszélgetésünk alkalmával, azonnal akadt közös téma, érdeklődési kör, élmények, csomó minden, ami összekötött minket. Nagyon jó érzés volt! Hamar kialakult egy közvetlenség, összehangolódás, mintha már régebbről ismernénk egymást, és nemcsak most 5 perce találkoztunk volna.

A későbbi munka

Ez a „sorsközösség” meghatározta az egymáshoz, a könyvhöz, a témához való viszonyunkat, és rányomta a bélyegét a közös munkára is. Hiszen ismertük jól a spanyolokat, a kultúrát, a tájat, az ételeket, a nyelvet. Míg készült a könyv számos emlék jött elő. Sőt! Egyenesen megrohant minket, mert voltunk ott mi is, ettük azt mi is, amit Anett. És tisztán emlékszem arra, hogyan mutogattuk eleinte kézzel- lábbal nyelvtudás hiányában, amit megakartunk értetni, el szerettünk volna mondani, úgy ahogyan ő is. A három Oviedoban töltött évünk alatt, rengeteget kirándultunk mi is. Ismerős volt minden!

Ez a jó abban, ha valaki ismeri alaposan azt, amivel dolgozik, amiről ír. Nemcsak ebben, hanem más témák vonatkozásában is. Amikor már nem csupán tájékozódsz, olvasol arról a témáról, hanem megélted, tapasztaltad, benne voltál. Amit a magadénak érzel, másképp látod és láttatod. Ugye?

Mi, együtt

la regenta Oviedo

Így lettünk az „én” és „te” és „ő”-ből, MI. Azt hiszem a közös munkában (és azon kívül is) jó csapatot alkotunk így együtt. Ennek eredménye, bizonyítéka az a könyv (Jó lesz! El camino kicsit másképp), amit együtt, mi hárman hoztunk össze.

Kell ennél több? Hát nem a legjobb az olyan ügyfél, akivel jól kijössz, lehet vele együtt működni, baráti a viszonyotok, ismered és imádod a témát is, szuper a munkakapcsolatotok, ráadásul teljesen egy hullámhosszon vagytok?

"Nada sucede por casualidad, todo tiene un motivo.”

"Semmi sem történik véletlenül, mindennek oka van."