Sandwiese Schwestern

Szövegírás értékesítéshez – szakértelem a tartalommarketingben
Szövegírás értékesítéshez – szakértelem a tartalommarketingben

Szövegírás értékesítéshez – szakértelem a tartalommarketingben

Szövegírás értékesítéshez, tehát a tartalommarketing ma már elengedhetetlen része az eladási folyamatnak. A blogcikkeddel, posztoddal, honlapoddal vagy hirdetéseddel találkozik először a leendő vevőd és csakis rajtad és a szövegeden, megjelenített tartalmadon, na meg a bemutatott szakértelmeden múlik, hogy lesz e vásárló, ügyfél, kliens azokból, akik rápillantanak a honlapodra, Facebook oldaladra.

A vásárlók ma már igényesek

A leendő vásárlóid, a termékek, szolgáltatások iránt érdeklődők ma már igényesek, okosak, tájékozottak a jelen világra jellemző információ cunamitól. Rengeteg, könnyen elérhető tudásanyag áll rendelkezésére azoknak, akik kutakodnak bármely témában. Ezért az embereknek már nem elég holmi sekélyes, általánosságokról írt tartalom, nekik szaktudás, mélyebb ismeretek megjelenítése szükséges ahhoz, hogy le legyenek nyűgözve.

Meggyőzés=vevőszerzés

A kérdés az, vagy e olyan ügyes, hogy megragadod a figyelmüket, leveszed őket a lábukról az első pár másodpercben és annyira elbűvölöd, elvarázsolod őket, hogy azt érzik: igen ez az a termék, szolgáltatás , ami kell nekem! Tehát az, amit most egyszerűen egy cikknek vagy posztnak titulálsz, nem csak egy írás, hanem a vásárlás, meggyőzés, vevőszerzés, tulajdonképpen a pénzcsinálás, bevételszerzés eszköze. Ha valóban meggyőző szöveget írsz, azt az érdeklődőt, aki weboldaladra, Facebook oldaladra téved, a vásárlóddá teheted.

Igényes tartalom

Ehhez elengedethetetlen, hogy értékes és egyedi, izgalmas legyen az a tartalom, amivel előrukkolsz.
Hogyan lehetsz ellenállhatatlan, lehengerlő a szövegeddel, miképpen tudsz értéket adni? Az egyik legfontosabb, hogy értsd a témát, amiben írsz! Légy a szakértője, ásd bele magad, járj utána, olvass, tájékozódj, tanulj arról, amit bemutatsz. Ha az olvasóid látják, hogy a téma szakértőjével van dolguk, azonnal bizalmat keltesz bennük, és mivel bíznak, hisznek is neked. És mivel hisznek, vásárolnak is tőled.

Szakértő szövegírás

Ha igényes vagy, nemcsak felületesen érinted az adott témát, hanem a szakma apróbb trükkjeit, titkait, sőt fogásait is ismered, így a tudás olyan birtokába jutsz, amivel már nemcsak megszerzed, hanem építed is azt a bizalmat, ami miatt csak tőled akar majd vásárolni mindenki bármit is kínál a konkurencia.
És még ennél is több, ha a vásárlód annyira elalélt a szaktudásodtól, hogy visszatér hozzád és máskor is nálad vásárol, vagy az újabb termékeidre is kíváncsi, magyarul hűséges hozzád. Ez az a hűség, ami biztosítja számodra a folyamatos bevételt hónapokon, vagy akár éveken keresztül.

Szakértők a témába

Mi a teendőd, ha szöveggel szeretnél értékesíteni, vevőket, ügyfeleket szerezni? Mi az, ami a legjobb eladást generálja neked, a termékednek, a szolgáltatásodnak?
Építs bizalmat, légy a téma szakértője! Ha ez nehezen megy, akkor inkább írass olyan emberekkel cikket, tartalmakat, akik abban az adott témában, amivel kapcsolatos a terméked, szolgáltatásod, igazán jártasak, profik, tapasztaltak. Így azok, akik az oldaladra tévednek, olyan szakértőnek tekintenek majd, aki a leginkább képes megoldani az ő problémájukat is. És ez az, ami mindenkit érdekel: tudsz e segíteni vagy nem.

Ha van kedved, tekintsd meg néhány saját könyvünket, melyeket a szakterületünk témáiból írtam, ilyen például a demens gondozás, vagy az önfejlesztés témakörben, illetve az egészséges táplálkozásról sok hasznos receptet megnézhetsz az Édes Fogyás című könyvemben, közösségi oldalaimon.  Szolgáltatásaink  között megtalálod  Mini tréningünket könyvkiadáshoz, ha a publikáláshoz segítségre van szükséged.

Sandwiese Schwestern