Sandwiese Schwestern

Suzanne Sandwiese
Suzanne Sandwiese

Te is lehetsz szakkönyvíró

Én is úgy voltam, mint most Te. Eszembe sem jutott soha egyetlen percig sem, hogy könyvet írhatnék. Nem is álmodtam arról, hogy egyáltalán én, mint író. Fel sem merült bennem, hogy bárkinek is szüksége lehet azokra a tapasztalatokra, tudásra, ami nekem van.

Éltem, mint mindenki más. Bejelentve egy munkahelyen, napi 8 órában dolgozva, mindennap ugyanúgy, egyformán. Ha valaki azt mondja nekem két évvel ezelőtt, hogy a könyvedből élsz majd, erre építesz egy vállalkozást és izgalmas, új, érdekes hónapok, évek várnak rád, biztos kinevetem.

Pedig ez most a helyzet. Mikor a vírus kezdődött még szociális gondozóként dolgoztam, egy „nem szeretem” helyen. Aztán kezembe került egy cikk arról milyen passzív jövedelem lehetőségek vannak. Itt találkoztam azzal az ötlettel, hogy ha szakértője vagy egy területnek, sokan kérnek tőled tanácsot, akkor össze lehet hozni ebből egy könyvet, ami később szépen hoz a konyhára. Így írtam meg az első, a Demencia a gyakorlatban című könyvem. Ezzel kezdődött, így indult minden. Óriási öröm számomra a mai napig, hogy segíthetek azoknak, akik demens betegeket gondoznak.

Talán még Neked sem jutott eszedbe egy könyv írása, mert kishitű vagy és azt hiszed, hogy az, amit Te tudsz akár a szakmádban vagy a hobbyd kapcsán, az senkit sem érdekel. De igen! Ha valamit tudsz, alaposan megtapasztaltál és örömmel végzed, másokkal is megosztva rengeteg embernek segíthetsz.

Próbáld ki az írást, vesd papírra, amit tudsz, amiben jó vagy, legyen az varrás, főzés, edzés, sminkelés, bicikliszerelés, kertészkedés, vagy bármi más. Hidd el, Te is lehetsz szakkönyvíró!